Производителят на лекарства Dr. Theiss може да използва българско розово масло

Проф. д-р Петер Тайс обмисля да използва розово масло в продуктите си. Това сподели самият той в интервю за БГНЕС. Разбира се, най-напред бих използвал розовото масло.

Така реагира той, след като научи за българския празник Еньовден, посветен на билките, високото качество на нашите билки, и дали все пак би обмислил идеята да ползва български билки в продуктите си.

Как се става световноизвестен фармацевтичен милиардер, има ли тайна за такъв успех. „Направих много качествени продукти и във всяка страна успях да намеря добрите партньори, чрез които моите продукти да достигнат до аптеките. Това е отговор на въпроса как постигнах успеха си, не е никаква тайна на успеха, всеки би трябвало да може да го направи“, отговори д-р Тайс.

Той е категоричен, че билките и чайовете биха могли да бъдат използвани при определени заболявания. „При хрема, при кашлица ще ти дам билков препарат, например сироп за кашлица с бръшлян. Когато едно дете е болно с простуда по никакъв начин не бива да му се дава антибиотик, но, когато има възпаление на белите дробове, например, тогава е задължително. Това е едно много ясно разграничение“, обясни специалистът.

Билковите продукти нямат почти никакви странични ефекти, убеден е д-р Петер Тайс. Всъщност разказва, че 70 % от всички лекарства в света имат растителен произход, включително и много силни препарати за сърце, но те са в много висока концентрация. Не правя разлика между растителни и синтетични препарати. Основната разлика се състои в дозировката, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *