Производството в САЩ през октомври е най-ниското от 26 години

Производството В САЩ се сви до най-ниското равнище за последните 26 години, се казва в доклад на Института за управление на доставките, цитиран от Би Би Си.

В документа се посочва „сериозно съкращаване на търсенето“ вече трети пореден месец. Експертите подчертават, че съкращения има по всички показатели: новите поръчки, обем на производството, заетост и доставки.

След 70 месеца непрекъснат ръст на износа, за пръв път се наблюдава намаление на поръчките от чужбина. По думите на главния икономист на компанията „Еaton Vance“ Робърт Макинтош, всичко това са „много зловещи“ признаци. „Това означава, че ние изживяваме рецесия, спад на производството“, заяви той.

Съкращаването на търсенето много сериозно засегна и автомобилостроенето. По-рано експертите заявиха, че американските автомобилни компании ще се сблъскат с най-голямото съкращаване на продажбите за последните 20 години. Изпълнителният директор на Chrysler („Крайслер“) каза, че американският пазар преживява безпрецедентен спад. Продажбите на Детройтската тройка са намалели значително, като при GM спадът е с 41 на сто, при Ford – над 30 на сто, а при Chrysler – с 35 процента.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *