Прокурорите отрекоха да са слушали записите

Нито един от телефонните разговори, тиражирани в общественото пространство, не са ставали достояние на наблюдаващия прокурор, нито на който и да е друг от прокуратурата, както се твърди днес в някои медии.

Това се казва в официално съобщение на Върховна касационна прокуратура, което беше публикувано в интернет страницата й.

Това наблюдаващият прокурор е потвърдил пред подкомисията за контрол върху СРС-та към Народното събрание по време на изслушванията му, допълват още от държавното обвинение.
От пресцентъра на прокуратурата уточниха пред БТА, че при изслушването прокурорът е заявил също, че до момента на получаването на „флашките“ със записи, след тяхното разгласяване пред медиите, не се е запознавал със съдържанието на подобни разговори.

Става дума за прокурора Пламен Георгиев, за когото вече стана ясно, че е поискал употребата на СРС-та срещу шефа на митниците Ваньо Танов. Вчера, след изслушването му в подкомисията, председателят й Явор Нотев заяви, че голяма част от информацията е стигнала до прокурор Георгиев. По думите на депутата магистратът принципно не отрекъл възможността разговори с подобно съдържание да са му били докладвани и нито потвърдил, нито отрекъл автентичността им, съобщи в. „Дневник“.

В. „Труд“ пък пише, че по време на изслушването Георгиев не бил питан дали до него са стигали точно тези разговори, които бяха извадени от в. “Галерия” – в тях премиерът Бойко Борисов нарежда на Танов да спре проверката срещу собственика на „Леденика“ Михаил Михов – Мишо Бирата, и да върне на работа митничаря Вучката, с когото играел футбол. Според изданието още на първата си среща с депутатите миналата седмица той е заявил, че е получавал текстови материали от тези разговори, но не си спомня съдържанието им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *