Прокурори проверяват Божков и Боян Радев

Разследват частните колекции и корупция в общинските фирми

СОФИЯ. Проверката на частните колекции на Васил Божков, Боян Радев и Димитър Иванов ще бъде факт. Тя ще е елемент от общата проверка по опазване на културноисторическото наследство. Това заяви главният прокурор Борис Велчев след среща с кмета Бойко Борисов вчера. Велчев уточни, че разследването още не е започнало.

Но бе категоричен, че ограничаването на иманярството и опазването на културните ценности в музеите са далеч по-важни приоритети, които стоят на дневен ред.

По повод разпита на собственика на „Нове холдинг“ Борис Велчев заяви: „Васил Божков не е знаел, че ще бъде викан на разпит. Не съм се запознавал с това дело, но предвид големия интерес, който предизвика, ще го погледна.“ Прокурор № 1 бе категоричен, че не може да става въпрос за тенденциозно отношение спрямо когото и да било.

Разследване за корупция започва прокуратурата в столичните детски градини, общинските фирми „Озеленяване“, ВиК и др. Обвинителите ще проверяват бившите зам.-кметове Иван Гечев и Лилия Радева, както и екс главния архитект Стоян Янев. Сигналите срещу тях внесе кметът Бойко Борисов. В София са вършени много безобразия и това трябва да се прекрати, единодушни бяха Борисов и Велчев.

Сияна Севова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *