Протестират обединените във „Фейсбук“

 
Гражданите са подготвили отворено писмо до председателя на МС  Борисов, президента Плевнелиев, министрите на финансите и икономиката, омбудсмана Константин Пенчев и председателя на ДКЕВР Семерджиев.
Живеем в тотален абсурд, нарушават се основни права от Конституцията, най-вече правото на достоен живот. Нашите пари се източиха от големи корпорации, за нас останаха само трохите, заявява Дончо Дудев, представител на обединили се във „Фейсбук“ групи, цитиран от БГНЕС.
Хората протестират срещу високите цени на електроенергията, горивата и топлинната енергия, против новата наредба за паркиране в центъра на София, а също и срещу „произвола на банките“.
„Вън от България“ е призивът срещу „всички посредници, които ни продават електрически ток“. Янко Петров, администратор на група в социалната мрежа, която протестира срещу високите цени, призовава за разсекретяване и анулиране на всички договори, подписани „на тъмно“.
Петров предлага промени и в топлофикацията, където, според него, трябва да има индивидуални договори и всеки да има правото да се откаже от услугата.  Уредите за измерване трябва да показват използваната енергия в мегаватчаса, за да може всички граждани да следят каква е реалната консумация на енергия.
Петко Боев, представител на пенсионерска организация, заявява, че от 2001 г. цената, която се плаща за парно се е увеличила между 5 и 8 пъти.
Гергана Владкова, администратор на групата „Не на данък паркинг“ иска живеещите в центъра на София да паркират безплатно автомобилите по улиците около домовете си. „Подавали сме жалби до Комисията за защита от дискриминация и омбудсмана, разчитахме на неговото становище, че Наредбата е противоконституционна. Не срещаме никакво разбиране от страна на общинарите, изключително разочарована съм, че такива хора вземат управленчески решения“, недоволства Владкова.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *