Проф. Гай Стендинг и проф. Кръстьо Петков бяха удостоени с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Европейския колеж по икономика и управление /ЕКПИУ/- Пловдив.

Днес от 11.00 часа днес в зала 1 на Европейския колеж по
икономика и управление /ЕКПИУ/ в Пловдив се състоя публична
лекция на Гай Стендинг, професор по „Икономическа сигурност“ в
университета „БАТ“ – Великобритания, Академичният му път е свързан с научни изследвания в областта на икономиката на труда и комплексните индустриални отношения. Автор е на множество публикации, научни трудове и над 25 книгив областта на пазара на труда. Гай Стендинг е заемал експертни ръководни длъжности в Световната банка, Международната организация на труда, Организацията за икономически сътрудничество и развитие, Европейската комисия, Азиатската банка за развитие, Международната организация на профсъюзите и др.

Темата на лекцията беше „Харта на
прекариата: изграждане на професионално гражданство“.

Неговата последна книга „Прекариатът – новата опасна класа“ се превърна в един от бестселърите на европейския книжен пазар и предизвика голям интерес в политическите и икономическите среди.

В началото на лекцията проф. Гай Стендинг и проф. Кръстьо Петков бяха удостоени с почетното звание доктор хонорис кауза на Европейския колеж по икономика и управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *