Процесът на презареждане в руско-американските отношения върви успешно

Процесът на презареждане в руско-американските отношения върви успешно, констатираха днес в Москва американският държавен секретар Хилари Клинтън и нейният руски колега Сергей Лавров. В центъра на преговорите бяха военно-политическите теми.

Работата по новия договор за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия върви успешно и той ще бъде готов преди 5 декември, когато изтича срокът на стария, бяха категорични Хилари Клинтън и Сергей Лавров на общата им пресконференция.

Руските официални представители са били запознати в детайли с американските планове за противоракетна отбрана, обяви държавният секретар на САЩ и изрази надежда двете страни да работят заедно за неутрализиране на ракетната заплаха от Иран.

Относно ядрената програма на Техеран Русия и САЩ залагат на този етап на дипломацията, като санкциите се разглеждат като краен и нежелан вариант. В борбата срещу международния тероризъм и наркотрафика Москва и Вашингтон имат еднакви цели, потвърдиха двамата първи дипломати.

Част от това взаимодействие е осъществения на 7 октомври първи пробен полет на американски самолет до Афганистан през територията на Русия в рамките на двустранния договор за транзит на военни товари за силите на НАТО.

Хилари Клинтън се спря и на някои проблемни теми в двустранните отношения като Грузия, властта на закона и ролята на неправителствените организации в Русия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *