Пуснаха първата студентска кредитна карта в България

Специално разработена за българските студенти кредитна карта започва да предлага небанкова финансова институция „Интеркарт Файнанс“ АД.
iCARD MasterCard Classic PLUS беше представена днес в Mall of Sofia от Христо Георгиев, изпълнителен директор на дружеството.
Новият продукт е първият по рода си за българския пазар, предназначен както за студентите следващи в България, така и за младежите, които се обучават зад граница.
„Съобразили сме продукта изцяло с изискванията им – мобилна карта, която да посрещне нуждата от средства, лесна за управление. И най-вече – тя е забавна и персонална!“, каза Христо Георгиев.
Атрактивното в картата е и възможността за индивидуализиран дизайн на пластиката, върху която притежателят може да постависобствена снимка.
За да кандидаства за карта, студентът трябвада предостави документ за студентски статус и договор за поръчителство на един от родителите. Кредитният лимит е 2000 евро, като осигурява всички предимства на iCARD – без такса за обслужване и пазаруване, безлихвен гратисен период до 45 дни, възможност за разсрочване на покупки чрез SMS, разплащане навсякъде по света, където има лого на MasterCard и др.
„Интеркарт Файнанс“не разчита на държавна помощ при реализацията на високорисковия продукт, а само на собствения си капитал“, поясни Георгиев.
Той разкри, че при приключване на студентството дружеството ще стимулира с бонус, изчислен като процент от баланса по картата при дипломиране, всички младежи, които решат да останат негови клиенти.
„През изминалите дванадесет месеца стартирахме няколко програми, което е знак за нарастващото търсене на по-специални картови продукти на българския пазар, като ко-брандирани и партньорски програми, както и златни и платинени кредитни карти“, коментира Мануел Алексе, вицепрезидент „Развиващи се пазари“, MasterCard Europe. Той изрази увереност в успеха на новия продукт, предвид неговите удобства и ползи, както за студентите, така и за родителите.
Стартирането на този продукт е доказателство за зрелостта на пазара на карти в България. До момента дружеството е издало над 10 хил. карти, който резултат по думите на Георгиев, е огромно постижение предвидвлошената икономическа ситуация в страната.
Днешното събитието съвпадна с пускането на първите продукти с марката iCARD на българския пазар точно преди 1 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *