Путин е най-влиятелният човек за 2015 г. в класацията на Forbes

Президентът на Русия Владимир Путин оглави класацията на сп. Forbes за най-влиятелния човек на 2015 г.

Втора в списъка е канцлерът на Германия Ангела Меркел, а трети е президентът на САЩ Барак Обама.

Топ 10 се допълва от папа Франциск, президентът на Китай Си Дзинпин, Бил Гейтс, Джанет Йелън, Дейвид Камерън, Нарендра Моди и Лари Пейдж.

В списъка присъстват още Марио Драги, Уорън Бъфет, Франсоа Оланд, Марк Зукърбърг, Тим Кук, Дилма Русеф, Хилари Клинтън и други.

Путин продължава да доказва, че е един от малкото хора в света, които са достатъчно силни да правят каквото поискат и да им се размине, отбелязва изданието. Международните санкции, които бяха въведени срещу Русия заради анексирането на Крим, ни най-малко не накърниха позициите му. През юни рейтингът му достигна рекордните 89% одобрение, допълва изданието.

Ангела Меркел се придвижва до втората позиция от петото място в класацията от миналата година. Forbes я описва като “гръбнака” на Европейския съюз (ЕС) заради действията и около бежанската криза и гръцката кредитна криза.

Обама отстъпва с едно място в класацията през тази година. Тъй като влиза в последната година от мандата си, това явно се отразява и на рейтинга му, който трайно остава под 50 на сто. Освен това присъствието на Меркел и Путин определено го засенчва.

Сред новите имена в класацията се открояват Майкъл Дел (59-то място), новоизбраният канадският премиер Джъстин Трюдо (69-то място), както и милиардерът и инвеститор активист Карл Айкан (70-то място).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *