Путин: Избирателите да решат какво мислят за управлението ни досега

Путин подчерта, че има нужда от още време, за да повиши стандарта на живот в Русия и да направи страната по-силна, предаде Би Би Си.
Изправени сме пред избори и предлагаме на гражданите на страната да произнесат присъдата си за това какво смятат и какво мислят за това как сме работили във времето досега и как възприемат програмата за развитие на страната в бъдеще, обясни Путин в петък вечер.
Изказванията на Путин бяха направени по време на срещата на т.нар. клуб „Валдай“. Той периодическо събиране на международни експерти по въпросите на Русия, които правителството в Москва кани, за да обсъдят състоянието на руската политика и икономика, припомня руската телевизия Россия 24.
Противници на Путин обаче разкритикуваха намерението му да се върне на президентския пост и обявиха, че неговото политическо влияние е с разрушителна сила за страната.
Според Михаил Касянов, който беше премиер на Русия от 2000 до 2004 г., в Русия може да последват събития, подобни на т.нар. Арабска пролет, която свали от власт президента Бен Али в Тунис, президента Хосни Мубарак в Египет и полковник Муамар Кадафи в Либия. Абсолютно. С всичко, което прави Путин, той окуражава това настроение. То няма да се развие напълно скоро, но определено ще се случи, заяви Касянов пред Би Би Си.
Според политическия блогър Алексей Навални интернет е дал мощно оръжие в ръцете на опозицията. Мисля, че цялото това говорене за социално разделение и апатия е вярно, но всичко може да се промени за много кратко време, каза Навални за ролята на интернет за организиране на обществени протести.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *