Путин подписа закона за амнистията на обявени чуждестранни активи

Документът установява правната рамка за 2015 г. в Русия за доброволно деклариране на чуждестранните активи и банкови сметки, включително и тези, издадени на номинираните. Това се отнася за недвижими имоти, ценни книжа, фондовите (акции) от капитала на дружества и чуждестранни контролирани дружества.

Деклараторите са освободени от наказателна, административна и данъчна отговорност, ако се свързва с декларираните нарушенията на имоти, извършени преди 1-ви януари 2015 – и то само в имота, посочена в декларацията. По този начин, законът ще избегне наказателна отговорност за неизпълнение на дълг по репатрирането на средства за неплащане на мита, данъци и такси за неизпълнение на задълженията на данъчно средство за прикриване на финансови средства и имущество на организацията или отделен предприемач, за сметка на което трябва да бъде направено събира данъци и такси ,

За легализирането на собственост, се представя на данъчната администрация от 1 юли до 31 декември 2015 г. специална декларация, която ще разшири данъчния режим на секретност.

Текстът на документа е съгласуван с FATF (Организация за финансови действия против изпиране на пари).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *