Първанов: ГЕРБ и държавата се „яневизират“

Твърденията бяха оповестени от Яне Янев в интервю. Първанов е разговарял с новия екип на разузнавателната служба и с представители на президентството, след което е станало ясно, че в доклада, изпратен за нарушения в прокуратурата, не фигурира името на бившия президент и на хората от институцията.
 
Ако доскоро казвах, че ГЕРБ се „яневизира“, сега имам усещането, че се „яневизира“ държавата. Излиза един човек като този, който е в състояние по най-грубо лъжливия начин, да хвърля подобни димки, защото това е неговият стил, но това е част от една кампания, която върви срещу мен от различни страни, очевидно някой много го е страх от мен, каза Първанов.
Ако има финансови нарушения, нека те да бъдат разследвани. Аз приветствам това, поначало президентът не се занимава с контрол върху финансите на която и да е служба. Понеже съм разговарял с новия ръководител на службата и с представители на президентството, че там името на бившия президент в мое лице, институцията, на хора от институцията, не присъстват. Това е просто една груба лъжа, която е част от черния пиар, вървящ от дни наред. Аз съм настоял да има публично опровержение на тази „партенка“, заяви той.
От деловодството на Главния прокурор потвърдиха, че сигналът не съдържа информация за лица и институции извън Националната разузнавателна служба. Документите са изпратени към компетентната прокуратура.
Вчера президентът Росен Плевнелиев каза, че началникът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров е освободен заради финансови несъответствия.  Той добави, че се е запознал с доклада по случая, адресиран до премиера и изпратен до прокуратурата.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *