Първанов дава Борисов на главния прокурор

Президентът Георги Първанов ще сезира главния прокурор за думи на премиера Бойко Борисов, че атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров. Държавният глава каза това в отговор на журналистически въпрос преди срещата си с кмета на Перник Росица Янакиева и ръководството на общината, предаде БТА. По-рано Борисов заяви, че в основата на компроматната война със записите срещу него са президентът Георги Първанов и БСП.

Ако премиерът е казал такова нещо, ще сезирам главния прокурор да направи необходимата проверка за това кой наистина записва, кой как е огласил информацията, закани се Първанов. Когато резултатите от тази проверка станат известни, ако не последва извинение от министър-председателя, ще повдигна дело за клевета, добави той.

Държавният главанямалобяснение за подобно изявление отБорисов, но се пошегува, че вероятно се дължи на непреодоляната все още часова разлика от Япония, където премиерът беше на посещение.
По думите му за всички е ясно, че в „това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки с информация, със СРС-та и с това компрометират не само идеята за СРС-та, изобщо борбата с престъпността.“

Преди време вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че Първанов е политически гръб на Алексей Петров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *