Първанов обвини кабинета в дефицит на компетентност

Президентът Георги Първанов, който присъства на обществен дебат в НДК под наслов „България – на другия ден“, обяви, че в правителството има дефицит на компетентност, а в страната има криза на управлението.
Събитието, на което присъства Първанов, се очаква да даде началото на новия му политически проект. Един от основните организатори – бившият вицепремиер Костадин Паскалев, обяви, че днес няма да бъде създадена партия. Вместо това специалисти обсъждат случващото се в България, а президентът не скри недоволството си от управлението на правителството на Бойко Борисов.
Георги Първанов: „Има дефицит на компетентност в настоящето управление. Разбира се, никой не се е родил знаещ, можещ, и все пак смятам, че от незнанието не бива да се прави капитал. Лидерът не е длъжен да знае всичко, но отново ще кажа – трябва дотолкова да влезе в материята, че да може да вземе информирано решение. Има, разбира се, и друг път -незнанието и липсата на воля да се прикриват с измислени скандали на високомерие. Има един постоянен гневен патос, който може да стряска някого, но струва ми се, че все повече и по-скоро буди насмешка. Вижда се, че твърдата ръка без знание и можене, без компетентност, без умно и добро управление става рисково. Вижте какво става. Всяка позиция се произнася твърдо и категорично, безпардонно, и след това се отрича по абсолютно същия начин. Резултатът от такава политика е видим. Силовото управление в сектор за сигурност и на политическото поле, съчетано с несигурност и колебливост в икономическата политика, е рисково за стабилността. Идеята за силната ръка олеква“.
Президентът добави, че винаги се е стремял да обединява, а не да разделя и така той отговори на „смешния плач“, който чувал тези дни, че ще разцепва една или друга партия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *