Първанов поиска проверка кои заможни българи са спонсорирали фондации на политици

Да бъдат проверени заможните българи, които са се облагодетелствали от раздържавяването в годините на прехода, и да бъде установено кои от тях са направили значими дарения на големите фамилни фондации на българските политици. Това предложи президентът Първанов на премиера Борисов.
След като премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил в 30-дневен срок да бъде предоставена информацията за всички олигарси, които интересуват президента, Георги Първанов коментира, че ще улесни премиера в неговото конкретно намерение. Държавният глава предложи да бъдат проверени всички, които са се облагодетелствали от приватизацията в годините на прехода и са направили значими дарения на големи фамилни фондации на български политици.
Първанов определи като провокативен и неуместен въпроса, поставен от вицепремиера Цветан Цветанов, държавният глава да предостави списък с олигарси.
„Вътрешният министър би трябвало знае, че такива данни не се съдържат в президентството“, каза Първанов. „Списъците се правят на друго място“, допълни държавният глава.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *