Пътуването с влак от София до Бургас ще се съкрати с 40 минути

След рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас ще намалим времето за пътуване между двата града с 40 минути. Това обяви днес заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на церемония на първата копка на жп участъка Стралджа – Церковски.

Проектът е част от проекта за рехабилитация на цялото жп направление от Пловдив до Бургас, за който са осигурени над 800 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020.

По думите на заместник-министър Занчев, до 2022 г. ще бъде завършено цялото направление, както и системите за сигнализация и телекомуникации. „През този програмен период ще осигурим пълна оперативна съвместимост на всички системи по направленията от София до Бургас и от Пловдив до Свиленград“, допълни той, информира infostock.bg.

Железопътният участък „Стралджа – Церковски“ е с дължина 2 км, а средствата, които ще бъдат инвестирани за неговата рехабилитация са 4,2 млн. лева. Срокът за приключване на строителството е януари 2018 г., а проектната скорост на трасето е 130 км/ч.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *