Работниците в Saab протестират срещу евентуалното закриване на компанията

Хиляди работници на Saab протестираха пред фабриката в Tролхатън, Швеция, след като General Motors изпратиха най-ясните сигнали, че възнамеряват да заткрият производството на Saab.
На автомобилното изложение в Детройт изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор Ед Уитакър заяви: „Закриваме Saab.”
Мениджърите на GM споделиха, че нито една от заинтересованите страни не е отправила официално достатъчно финансово привлекателно предложение, което да доведе до продажба.
След провеждането на срещи в централата на GM в Детройт, Йоран Хаглунд, държавен секретар по промишлеността в Швеция, призна, че е малко вероятно да се осъществи сделка за Saab в последния момент.
По заповед на GM надзорните органи вече поеха управлението на дружеството от главния изпълнителен директор на Saab и борда на директорите.
Холандският производител на луксозни автомобили Spyker, който е един от потенциалните купувачи, заяви, че остава с надежди, че до сделка може да се стигне.
Базираната в Люксембург инвестиционна фирма Genii Capital, която е в партньорски отношения с магната на Формула 1 Бърни Екълстоун, заяви, че работят по подобряване на офертата си за Saab.

Euronews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *