Работници от „Напоителни системи“ излизат на протест заради неизплатени заплати

Организатори на протеста са двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“. Те настояват да се преведат средства от бюджета, за да може „Напоителни системи“ да изпълни законовите задължения. Радостина Билярска разговаря с Павел Черийски- заместик-председател на Федерация „Земеделие“ към КТ „Подкрепа“:
Исканията са за финансиране на дейностите, които са залегнали в Закона за водите и в останалите закони за управление на държавната собственост. Колкото до неизплатените заплати, мога да ви цитирам някои от клоновете – в Русе последно са взели 60% за август месец, във Враца последно за взели 60% за август, в Дупница – 100% за месец юли. Останалите клонове- някои са за август, някои – за септември.
Ние сме принудени да протестираме. Това е едно пълно неглижиране на нашата дейност от държавата. Трябва да им стане ясно на всичките, че ние сме хората, които пазим България от наводнения. За нормална работа годишно са необходими между 13-15 млн. лв. За 2011 година получихме 4 млн. лв. За 2012 година – един лев не сме получили. Тъй като сме търговско дружество продаваме вода за напояване и се издържаме само от приходите от стопанска дейност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *