Разглеждат шест кандидатури за нов шеф на Агенция САПАРД

Шест са кандидатурите за нов шеф на агенция САПАРД, които ще бъдат разгледани днес на извънредно заседание на УС на Държавен фонд „Земеделие”, съобщи вицепремиерът Меглена Плугчиева. Тя участва в международна конференция в столицата, посветена на проект във водния сектор на България.

Вицепремиерът не пожела да уточни дали сред имената фигурира това на Мартин Банов, чиято кандидатура стана скандална заради подозрения за близки отношения с министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.

Плугчиева посочи, че след заседанието на УС на Фонда най-вероятно ще бъдат излъчени две имена, които ще бъдат съгласувани лично с нея. Едва след това се очаква да стане ясно името на новия шеф на Агенция САПАРД.

По повод публикации в днешната преса вицепремиерът потвърди, че до нея е бил изпратен сигнал за конфликт на интереси, касаещ двама депутати, спечелили проект за ремонт на селски път. Плугчиева обаче отказа да посочи конкретни имена, като допълни, че случаят се проверява от Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за борба с корупцията. Сигналът ще бъде лично проверен и от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.

Според вицепремиера въпросният проект е спечелен или по програми към земеделското ведомство или по ОП „Регионално развитие” към МРРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *