Раздадоха златни медали на пролетния Пловдивски панаир

Общо 17 български и три чуждестранни фирми получиха златни медали на 28-мото издание на Международния пролетен панаир на потребителски стоки и технологии в Пловдив.
Десет от наградените родни фирми са от Пловдив и региона, стана ясно по време на церемонията, състояла се късно вечерта на 14 май. Отличията връчиха вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, изпълнителният директор на панаира Георги Гергов, областният управител на Пловдив, Тодор Петков, и кметът на града Славчо Атанасов.
За златни медали се бориха общо 56 продукта, които за първи път се представят на изложението.
Осем медала бяха присъдени в раздел „Хранителни продукти“, пет отидоха за българска козметика. Златни медали получиха „Ален мак“, „Роза импекс“ и „Рефан“.
Отличия получиха и чуждестранни изложители: „Кларкс Интернешънъл“ – за колекцията им дамски обувки за есенно-зимния сезон на 2008 г., холандската фирма „Флексим Интернешънъл“ – за покривна строителна смес, както и датската фирма „Сос Аналитикъл“ – за микробиологичен контрол.
Наградата за дизайн на панаирен щанд беше връчена на пловдивската фирма „Стабил инженеринг“, а за дизайн на опаковка – на фирма „Боди-Д“.
Хранителната и мебелната промишленост, производството на строителни материали, текстил, облекло, машини и технологии, битова техника и домакинско обзавеждане са сред най-силно застъпените в това пролетно издание на панаира в Пловдив.
В 11-те панаирни палати и на откритите площи около тях се представят близо 1000 фирми от 36 държави. Българските фирми са с 14% повече от миналата година и представляват две трети от всички изложители. Организаторите очакват над 70 хил. души да посетят панаира до 18 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *