Разкриват 16 хил. работни места в Северна България

Според експертите на Регионалната служба по заетостта в Ловеч през тази година се очаква да бъдат разкрити 16 хиляди нови работни места на територията на областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч.

Новите работни места ще бъдат разкрити предимно на първичния трудов пазар, обясни директорът на службата по заетостта в Ловеч Минчо Диков. Тенденцията от началото на годината е много добра. Разкритите работни места са три пъти повече от разкритите за същия период на миналата година. Това е среден бизнес, предприятия от 10 до 15 човека. Запазват работните места, които са имали, което също е добра тенденция и с едно или две места ги увеличават. Такива мега проекти няма да има. Ще има такива хора.

Минчо Диков допълни, че в момента в четирите обрасти има общо над 3 хиляди свободни работни места, като най-много предлагане има за общи работници, работници за преработващата промишленост, селското и горското стопанство, шивачки, преподаватели, бармани и сервитьори. Миналата и по-миналата година беше ужасно, да виждаш как всеки месец отпадат хора и ние ги регистрираме.

Въпреки намаления ресурс, нови работни места ще бъдат разкрити и по схемите финансирани от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, добави още Минчо Диков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *