Разкриха схема за купуване на студентски изпити

Разбита е организирана престъпна група за купуване на изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на ГДБОП, съвместно с колегите им от териториалното звено в Благоевград и разследващи полицаи от ГД „Досъдебно производство”, са провели вчера специализирана полицейска операция под наблюдението на прокуратурата.
Участниците в престъпната схема посредничели на студенти от един от факултетите за успешно полагане на изпити. Срещу определено възнаграждение благоевградчаните Д.В. и Х.И. уреждали добри оценки на бъдещите висшисти. По първоначални данни цените на „услугите” варирали между 200 и 500 лева. Част от събираните суми, както и личните данни на студентите, двамата предавали на М.М. – преподавател в университета, пред когото курсистите трябвало да се явят на изпит.
Спецполицаите заловили Д.В. и М.М. в София, в момент на предаване на сумата от 1000 лева и списък с имената и факултетните номера на петима студенти.
При последвалата проверка антимафиотите открили множество студентски книжки и лични данни на възпитаници на Югозападния университет.
Двамата задържани засега остават в ареста с полицейска заповед за срок до 24 часа. Издирват се още съучастници на тримата.
Зам.-ректорът на Югозападния университет Кирил Костов заяви, че няма информация за полицейската операция, която се е провела, предаде „Фокус“. „Това е много интересно, което ми казвате, може би трябва ректора да информирате, не мога да реагирам, изненадвате ме, може би до ректора трябва да има съобщение, това може да е някакъв блъф”, каза Костов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *