Разпродажба на подразделения подготвя AIG.

American International Group Inc. (AIG) може да разпродаде две трети от сегашния си бизнес, запазвайки само най-атрактивните си подразделения, които впоследствие да направят първично публично предлагане (IPO). Това е заявила шефът на отдела по преструктуриране на застрахователя Пола Рейнълдс, съобщи агенция “Блумбърг”.
Според нея в момента AIG очаква нови указания от американското финансово ведомство, както и Фед, които да й помогнат да разшири кръга на потенциалните купувачи. “В момента разглеждаме пълен спектър на възможните сделки, за да се разплатим за държавната помощ, която получихме”, е заявила Рейнълдс.
Дотук AIG е заела от държавата близо $150 млрд.
Продажбата на животозастрахователните подразделения може да се окаже стратегическа грешка, тъй като акциите на конкуренцията през миналата година рязко се понижиха. Най-вероятно AIG ще трябва да се раздели с подразделения във всички сектори, включително търговското застраховане, което планираше да задържи на по-ранен етап от преструктурирането си.
До момента AIG привлече $2,3 млрд. продавайки малки свои компании. Продажбата на обявените няколко големи дъщерни дружества ще донесе поредните $50 млрд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *