Разпродажби белязаха последния ден от месеца на фондовите борси в САЩ

Водещите индекси на щатските фондови борси задълбочиха спадовете, записани в началните часове на търговията. Пазарите бяха обхванати от вълна разпродажби, типична за края на месец.

Данните за развитието на икономиката на САЩ са противоречиви, а и влияние върху търговията оказа слабостта на долара, пише CNBC.

По време на сесията тенденцията се обърна за кратко, след като се появиха позитивни новини за Гърция. Говорител на Международния валутен фонд (МВФ) посочи, че институцията не очаква страната да напусне еврозоната.

После обаче спадовете продължиха. Dow Jones загуби почти 200 пункта (1,08%) от стойността си и приключи сесията на ниво от 17 840,52 пункта. За април обаче представянето на индекса все още е на зелена територия – с ръст от 0,4% през април, изчисли Market Watch.

На стойността на индекса натежа представянето на Apple . Акциите на компанията поевтиняха с почти 3 на сто и търговията се извършваше при цена от 124,97 долара за брой. Интересът към компанията беше попарен от съобщенията, че може да се наложи плащането на съществени суми за просрочени данъци в Ирландия.

American Express, Wal-Mart и Coca-Cola бяха единствените „сини“ чипове, които приключиха сесията на зелена територия.

Най-тежък ден изпрати Nasdaq, чиято стойност беше повлечена надолу от представянето на биотехнологичните компании. Технологичният индекс приключи сесията на ниво от 4 941,15 пункта, което представлява намаление от 1,64 на сто. Въпреки сериозните загуби днес Nasdaq отбелязва ръст от 0,8% за април.

За S&P 500 спадът днес е в рамките на 1,02% до ниво от 2 085,51 пункта. Месецът обаче приключи на зелена територия за индекса с увеличение от 0,9 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *