Разработчиците на Ethereum критикуват новата стабилна френска монета

Френската компания за финансови услуги Societe Generale е създала стабилна монета, наречена EUR CoinVertible (EURCV), която е обезпечена с евро.

Популярният разработчик на Етериум, известен като “0xfoobar”, критикува механизма на монетата за прехвърляне, като заяви, че всеки трансфер на ERC20 трябва да бъде одобрен в отделна транзакция с ETH, подадена от централизиран регистратор. Разработчикът нарече кода на монетата “най-лошият”, който някога е виждал и постави под въпрос жизнеспособността й като CBDC (дигитална валута на централната банка). Друг разработчик на Етериум, известен като “aleph_v”, също критикува механизма за прехвърляне на монетата и заяви, че той е неефективен и че такива строги правила могат да бъдат предложени само от френска банка. Aleph_v отбеляза също, че кодът на монетата изисква блокчейн транзакция за обработка на одобренията и че това може да представлява пречка за широко разпространение на монетата.

Тези критики идват след призива на френския президент Еманюел Макрон за намаляване на зависимостта на Европа от щатския долар. Стартирането на стабилна монета, подкрепена от еврото, може да бъде стъпка в тази посока. Но критиките на разработчиците на Етериум подчертават неефективността на механизма за прехвърляне и кода на монетата, което може да повлияе на нейното разпространение.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *