Разследват кмета на Маастрихт за вила в България

През септември 2006 г кметът на Маастрихт Лиърс купил на зелено вила в Marina Black Sea Riviera за 220 хил. евро. Съсобственик на проекта заедно с българската фамилия Добреви е Нико Нолън, който също заема висок пост в местното управление, пишат вестниците в Холандия днес.
Според Лиърс, интервюиран от холандските медии, проектът се забавил, бил завършен много след предвиденото, а той самият не успял да регистрира покупката на свое име. През май т.г. Лийрс внесъл съдебен иск срещу собствениците на проекта в български съд.
Кметът сам поискал съответните власти в Маастрихтда разследват сделката и ако намерят, че неговите собствени действия са в разрез със закона, той ще подаде оставка.
Специализираното бюро за разследване на местната власт в Маастрихт ще проверява дали Лиърс е използвал служебното си положение за влияние върху развитието на проекта в България. Разследващите ще проверяват още дали Нико Нолън е получил незаконно европейски субсидии за проекта.
Ние сме надеждна холандско-българска фирма с превъзходна репутация, обясняват лаконично в сайта на курорта, без да използват имена. Това е конфиденциално финансирана фирма на 100%, заявяват още там.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *