Разходи по преструктуриране свиха печалбата на Aon

Най-големият застрахователен брокер в света отчете спад на печалбата от продължаващите си операции през третото тримесечие от 24% – до $117 млн.
Американската компания Aon Corp., която е най-големият застрахователен брокер в света отчете спад на печалбата от продължаващите си операции през третото тримесечие от 24% – до $117 млн., или 40 цента на акция при $153 млн., или 52 цента на акция през същия период на миналата година.
Както се посочва в прессъобщението на компанията, разходите й по преструктурирането, включително съкращаването на работни места и интегрирането на компанията Benfield, придобита през миналата година са се увеличили в периода юли-септември до $90 млн. спрямо $54 млн. за същия период на миналата година.
Чистата печалба се е покачила до $120 млн., или 41 цента на акция при $117 млн. година по-рано. Това се случва на фона на два процента спад на приходите до $1,8 млрд. Въпреки ралито на капиталовите пазари отвъд океана, пазарната капитализация на брокерската компания се понижава с 9,8% от началото на годината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *