Разширяват дейността на Центъра за високи постижения в областта на финансите

Целта е засилване на сътрудничеството и възможностите за управление на публичното финансиране и централните банки в страните от Югоизточна Европа

Представители на Словения, Хърватия, България, Черна гора и Македония подписаха днес в словенския град Блед споразумение за разширяване на Центъра за високи постижения в областта на финансите с цел засилване на сътрудничеството и възможностите за управление на публичното финансиране и централните банки в страните от Югоизточна Европа, предаде хърватската агенция Хина, цитирана от БТА.

Споразумението бе подписано рамките на Осмия стратегически форум в Блед от словенския министър на външните работи Карл Ерявец, хърватския вицепремиер и министър на регионалното развитие и европейските фондове Бранко Гърчич, финансовите министри на България, Черна гора и Македония – Петър Чобанов, Радое Жугич и Зоран Ставрески.

Центърът за високи постижения в областта на финансите бе създаден през януари 2011 г. от словенското правителство по инициатива на словенското министерство на финансите и в тясно сътрудничество с министрите на финансите от други страни в Югоизточна Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *