Райфайзен свали лихвата до 1,8 на сто

Това е най-ниското ниво за ипотечните кредити

ПроКредит банк пък предлага нов специализиран кредит „Ремонт и отопление“, който се дава на собственици на недвижими имоти. С парите може да се финансират всякакви строително-ремонтни работи. Максималната сума е до 50 000 лв. или равностойността им в евро, а срокът за погасяване – до 10 г. Годишната лихва е фиксирана за целия срок на кредита и е 8,75% за евро и 10,5% за лева за кредити, обезпечени с ипотека.

Райфайзенбанк пуска ипотечен кредит в лева и евро с рекордно ниска лихва от 1,8 процента, съобщиха от трезора. Промоцията е валидна до 31 декември 2005 г. Това е най-ниската фиксирана първоначална годишна лихва на пазара на жилищните кредити и важи за първата година. За останалия срок оскъпяването е 8,5%. Банката не поставя таван за сумата, размерът е неограничен. Максималният срок за изплащането е 25 години, като се дава възможност за гратисен период до 12 месеца. Освен това клиентът получава безплатна застраховка „Живот“ и безплатно издаване на международна карта „Виза Електрон“ или „Виза Класик“. Допълнителната бонус програма на Райфайзенбанк включва безплатно издаване на национална кредитна карта РайКАРТ без такса за първата година. Картата допълнително улеснява закупилите жилище, като им дава възможност да плащат автоматично сметките си за ток, вода и парно с кредита по картовата сметка.

Продължава и традиционната промоция на Райфайзенбанк, в рамките на която всеки кредитополучател може да избере подарък за новия си дом – телевизор, DVD плеър, кафемашина, CD радиокасетофон и др. Всяка услуга на банката, както и информация за различните условия, може да получите и на работното си място от мобилните банкери, увериха от трезора.

Валерия Стойкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *