Реал Мадрид продава Роналдо на Ювентус за 105 млн. евро

Реал (Мадрид) официално потвърди продажбата на Кристиано Роналдо на Ювентус. Според официална информация сделката е на стойност 105 млн. евро.Реал Мадрид продава Роналдо на Ювентус за 105 млн. евро.

Резултат с изображение за реал мадрид

Роналдо се e договорил за четиригодишен контракт с Ювентус и ще прибира по 30 млн. евро годишна заплата, част от която се очаква да се покрива от спонсорите на клуба от Торино.

Този трансфер бе най-дългоочакваният от феновете, като още преди няколко седмици имаше сериозни спекулации, че ибериецът може да заиграе на „Ювентус Стейдиъм“, предава Gol.bg.

„Искаме да благодарим на Роналдо за това, че той игра в нашия отбор и се доказа като най-добрия в света, а също така, че бе част от исторически моменти с фланелката на отбора“, написаха от „кралския клуб“ в своята страница.

Освен това португалецът се превърна и в топ голмайстор в историята на тима с 451 гола в 438 мача. По време на престоя си на „Бернабеу“ той спечели 16 трофея, включително и 4 европейски титли, като 3 от тях бяха поредни и това стана историческо постижение.

Очаква се 33-годишният футболист да прекъсне почивката си в Гърция и да отлети с чартър до Торино, за да премине медицински изследвания и да подпише договора си с новия си клуб, информира investor.bg.

Говорител на „Ювентус“ не e отговорил веднага на молбата за коментар от страна на Bloomberg.

Цената на акциите на клуба се повиши с около 35% за последната седмица, след като за първи път се повиха спекулации в медиите за възможната сделка, изчислява финансовата агенция. Днес книжата поскъпнаха с 5,77 на сто до 0,90 евро за брой, въпреки че трансферът бе обявен след края на търговската сесия.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *