Регистрацията на хотелите ще се прави от бранша

Представителите на туристическия бизнес – хотелиери, инвеститори и туроператори, ще поемат регистрационните и лицензионните режими, които в момента са отговорност на държавата, съобщи министърът на икономиката Петър Димитров по време на специализираната борса във Варна в края на миналата седмица.

Целта на промяната, която се очаква да се случи преди летния сезон на другата година, е държавата да се освободи от несвойствените й функции, пише в. „Дневник“.

Представителите на бранша от дълго време настояват да поемата регистрацията на туроператорите и категоризацията на хотелите, но не могат да се разберат коя организация точно да поеме отговорността.

„Туристическият бранш трябва да посочи свои представители, които да водят разговори с министерството в тази посока“, каза министърът. Преди време той обясни пред „Дневник“, че икономическото министерство обмисля два варианта за прехвърляне на категоризацията.

Единият е бизнесът да се обедини в единна организация. Ако това не стане, тогава държавата ще организира конкурс за избора на представители, които да регистрират и категоризират бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *