Резервациите за почивка в Гърция паднаха с 50%

Ще загубят ли българските туристи, които са решили да прекарат празниците в съседна Гърция, резервациите си и съответно почивката си? Какво да правим, ако това се случи? Има ли някой интерес от блокадите и цирковете по южната граница – за това попитахме Татяна Велинова, собственик и управител на Агенцията за пътуване и туризъм РАД-ФЕСТА ЕООД. Фирмата е с доста опит в дестинацията Гърция – миналата седмица се навършиха 18 години от основаването.

Шепа фермери няма да застрашат туризма, който храни съседите ни. Ваканция през август се плаща на 100% сега, защото е по-евтина. Пренасочваме записвания за нашите курорти, имаме 40% ръст в търсенето на СПА.

– Госпожо Велинова, какво се случва в туристическия бранш, ако гръцките фермери не вдигнат блокадата на границата до 3 март, когато заради повечето почивни дни десетки хиляди българи ще тръгнат на юг?
– Аз лично нямам опасения, че ще се случат кой знае какви лоши неща, защото би трябвало трезво да се разсъждава по въпроса. Нашата фирма изпраща много туристи всяка година към Гърция, но тази година наистина продажбите ни намаляха доста заради това, което се случва на границата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *