РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА И ФАКТОРЪТ ЗА КРИЗИ ДЪЛГОВ РАК

Системата със златни пари е с незадоволителни качества. Системата с незлатни пари е по-полезна. Различието е обществено прието. Въвеждането и употребата на система с незлатни пари е факт.

Главното предимство на незлатни пари е чрез инвестиране на необходима емисия незлатни пари, стимулиране на икономически растеж. То е благотворно. Централната банка е с публично приет статут за негово осъществяване.

Златните пари имат, незлатните пари не съдържат пълна стойност. Незлатните пари притежават дефект с давление. Главната слабост на незлатни пари е от нямане на пълна стойност на незлатни пари регресивно влияние. Тя е от държавата сътворен разрастващ се източник за вероятна вреда.

Пример: На 15 август 1971 г. президентът на Съединените американски щати г-н Ричард Никсън обяви смяна на златен с незлатен долар. Постигната е облага спрямо искане на Федерална република Германия и Република Франция за обмяна на придобита щатска валута срещу злато. Пренесеното от Европа лекомислено решение за система с незлатни пари е с огромни лични, корпоративни и национални загуби. Централното за правителството на Съединените американски щати са занижени присъщи приходи и завишени плащания. От 1993 г., пропуснатата изгода за американският бюджет е над 22 трилиона долара.

Все още обществото не осъзнава катастрофален резултат в стопанство със система с незлатни пари с тяхна волна деградираща намеса. Ангажиментът за противодействие не е в основна компетенция на Централна банка. Международният валутен фонд е мълчалив за световна грешка.

Насоката на въздействие от незлатни пари е със значение. Преимуществата им помагат за напредък. Главната слабост на незлатни пари задържа просперитет. Употребата на незлатни пари е с противоречие.

Оптималната необходимост за незлатни пари зависи от конкретни условия. Безкрайното време е обстановка за пораждане на колизия. При неограничена регресивност от незлатни пари е с опасности.

Пример: При не разрешено противоречие на евро е със значими кризи. Притежателите на гръцки дълг са със 145 милиарда евро загуби.

Съществуват задължения с трудно обслужване. Много проблемни дългове (с оприличим образ на крака на рак) хаотично се инфилтрират в живителни дейности. Някои от тях са предпоставка да се унищожи жизнена среда.

Дълговият рак е с щета проблемен дълг. Той е с признаци и симптоми. Започва с начално развитие на място и вторично разраства във външна среда.

Стопанските кризи са съществували, бушуват в сегашно време, ще се случват в далечно бъдеще. Те винаги принасят лишения. Присъствието им не е задължително. То е доказателство за зависимост. Кризата дългов рак е с установима щета проблемен дълг.

До 2015 г., в стопанство със система с незлатни пари, главната слабост на незлатни пари е с волно давление. Приложението на досегашна официална икономическа кауза не осигурява устойчиво развитие. Злободневни са кризи дългов рак.

Налично е необходимо и достатъчно основание, че главната слабост на незлатни пари подтиква пораждане и развитие на дългов рак. Най-важната опасност са кризи дългов рак. При тях хората са сразявани от причинител, който е с осезаемо превъзходство спрямо други.

Факторът за кризи дългов рак е в стопанство със система с незлатни пари, липса на успешна съпротива срещу вреда от нейни пари.

Пример: В еврозоната, факторът за кризи дългов рак е липса на успешна съпротива срещу вреда от евро. При преустановяване на този пропуск, гръцката държавна криза дългов рак ще е прекратена.

Реиндустриализацията подсигурява обществен икономически растеж. Важно е, какво се случва при реиндустриализация и запазена жизненост на факторът за кризи дългов рак?

Открита е обективна зависимост: В стопанство със система с незлатни пари без закрила от кризи дългов рак, при реиндустриализация, колкото икономическият растеж е повече – толкова създаденият потенциал за кризи дългов рак е по-голям.

Какво да се прави?

Досега при система с незлатни пари монетарните и/или фискалните прийоми не осигуряват стабилен напредък. Правителствените заеми и увеличаващият се потенциал за кризи дългов рак са при отсъствие на благополучно препятствие за нежелани резултати.

Същината на закрила от кризи дългов рак е в стопанство със система с незлатни пари, успешна съпротива срещу кризи дългов рак. Същата е необходима, ала не е внедрена. Липсата на такава закрила е властова празнота, която принася бюджет с щети от лихвени разходи и пропуснати приходи. С познания за нея обмислените държавни дългове не са бреме.

Държавата е с отговорност. Потребна е специализирана институция. Наличието на компетентен орган за успешна съпротива срещу кризи дългов рак възпрепятства тези кризи.

Същият не отнема и не дублира функции на Централна банка. Фаворизирането на предимства на незлатни пари е неправилност.

Пример: Настоящият държавен дълг е последица при сгрешена парична система. Ако не се допускаше тази грешка, държавите нямаше да имат сегашни дългове.

Ситуацията е анализирана. Вариантите са изяснени. Заключението е аргументирано. При отсъствие на успешна съпротива срещу кризи дългов рак е неизбежна рецесия.

Спасението е изпълнимо. Изследванията доказаха: за успех при реиндустриализация е потребна употреба на система с незлатни пари с успешна съпротива срещу кризи дългов рак.

Ползвани означения :

„Златни пари” – обезпечени със злато пари.

„Незлатни пари” – не обезпечени със злато пари.

„Система със златни пари” – цялост от части и елементи на, с участието на Централна банка държавно ползване на обезпечени със злато пари.

„Система с незлатни пари” – цялост от части и елементи на, с участието на Централна банка държавно ползване на не обезпечени със злато пари.

„Противоречие на незлатни пари – от незлатни пари съвместно стимулиращо и регресивно влияние.

Иван Митев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *