Рей Далио: Гответе се за криза до 1-2 години

Рей Далио е основател и ръководител на най-големия хеджфонд в света – Bridgewater Associates. Успехът на Далио не е случаен, а резултат от неговите качества и усилена работа. Ето защо, когато Далио говори, цялата инвестиционна общност, слуша внимателно.

Резултат с изображение за рей далио

Преди година Далио коментира, че световната икономика е в много добра форма. Ето какво каза гениалният инвеститор в социалната мрежа  LinkedIn на 15-ти май 2017-та година:

„Икономиката в момента е на, или близо до най-добрите си стойности, и не виждам никакви сериозни икономически рискове на хоризонта, за следващите година, или две“, информира infostock.bg.

Разбира се, той не бе само позитивен в мнението си преди година и половина, като допълни още:

„Опасяваме се, че какъвто и да е магнитута на следващия спад, който рано или късно ще дойде, когато и да настъпи, ще произведе много по-големи социални и политически конфликти от досега съществуващите“.

И Далио се оказа напълно прав тогава. А сега и лошите новини… Далио прогнозира криза в следващите една-две години, като според него ситуацията в момента много наподобява тази от 1937-ма година

„С минаване на времето, рисковете се увеличават. Аз бих бил по-отбранителен с алокацията на средства в момента“, коментира още експертът, в специално интервю за финансовото издание CNBC.

„Ако погледнете към прогнозираната възвръщаемост, съпоставена с кеша и облигациите, то прогнозираната доходност изглежда правилна. Възходящият потенциал обаче, изглежда ограничен“, смята още Далио.

„Какъвто и да е стратегическия Ви риск… аз бих бил предпазлив, отколкото агресивен“, коментира още пред CNBC, гениалният инвеститор.

Според Далио, инвеститорите трябва да се притесняват с хоризонт следващите две години. „С напредването на времето, рисковете се повишават“, допълва още той. „Зад нас остават положителните ефекти от данъчните облекчения“.

Текущият икономически цикъл, от друга страна е в „седмия ининг“, смята още Далио, като призова Фед да не изпреварва пазара с повишението на лихвите.

Точно през тази седмица преди десет години, станахме свидетели на колапса на четвъртата най-голяма щатска инвестиционна банка – Lehman Brothers, което постави началото на финансовата криза.

По отношение на търговската война между САЩ и Китай, Далио заяви, че това не е „чак такъв проблем“. Китай изглежда е много по-притеснен от търговските си отношения със САЩ, смята още финансовият специалист.

Фондът на Далио – Bridgewater Associates управлява активи на стойност около 150 милиарда долара и най-големия в света.

В същото време, благосъстоянието на Далио, основал фонда си от двустайния си апартамент в Ню Йорк през далечната вече 1975-та година, се оценява на около 18.1 милиарда долара.

Рей Далио се притеснява още, че дълговете, които се появяват в системата включително при пенсионната и здравната, могат да създадат бавно и стабилно „изстискване“ на икономиката и пазарите. Вместо рязък шок, който да бъде преодолян бързо, Далио прогнозира, че ще видим „постепенно“ свиване, което ще нарани в най-голяма степен, хората с най-ниски доходи.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *