Рекламите във Facebook скоро ще се влияят от търсенията в Google

Рекламите в социалната мрежа Facebook скоро може да се подбират на съвсем различен принцип. Влияние върху тях ще оказва дори какво потребителят е търсил в онлайн търсачките като Google, Bing, Yahoo и др., съобщава онлайн изданието Mashable.

Това ще стане възможно благодарение на компанията за онлайн реклама Kenshoo Social. тя е един от партньорите на Facebook и е разработила нова технология, която ще осъществи връзката между двете. В момента разработката е в Beta версия, но в близките няколко седмица ще е готова за клиенти.

Така например, ако потребителят потърси информация за нови обувки и кликне на реклама в търсачката (т.нар. спонсорирани връзки), ключовите думи, които са довели до показването на рекламата в нея, ще се синхронизират с рекламите във Facebook. В резултат потребителят ще вижда реклами от същия производител и в социалната мрежа.

Рекламодателите и рекламните агенции вече няма да знаят само, че потребителят е посетил техния сайт, но и какво точно го е довело до него и ще могат да продължат да го следват и в други страници и социални мрежи. Според Kenshoo това отваря вратата за много нови разработки, които да позволят на рекламодателите да се възползват максимално от потенциала на социалните мрежи.

Самият Facebook също ще извлече ползи. По-доброто подбиране на рекламите ще означава по-голям интерес от страна на рекламодателите и съответно повече приходи. Говорител на социалната мрежа казва пред Mashable, че тя е работила съвместно с Kenshoo за създаването на технологията и ще може да помага и на други маркетинг компании да разработват подобни инструменти. По този начин ползите са социалната мрежа ще са още по-големи. От компанията бързат да обявят, че всичко това не означава повече или по-досадни реклами във Facebook, а единствено по-правилно подбрани обяви, които да са по-полезни и за самите потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *