Рекламите във Facebook стават на цял екран

Социалната мрежа Facebook пусна най-новия си маркетингов продукт: интерактивни мобилни реклами, наречени Canvas.

Те бяха обявени за първи път през септември миналата година, припомня The Next Web.

Canvas е еволюция на по-ранните реклами Carousel, които позволяваха на потребителите да плъзгат множество снимки на продукти или марки, ако искат повече информация.

Вместо това Canvas предлага реклами на цял екран, които в основата си са завършени мини уебсайтове, проектирани за конкретни продукти. Това включва слайдшоу, описание, видео и интерактивен интерфейс, в който може да се превърта (scroll).

Рекламите са изработени така, че да бъдат сравнително ненатрапчиви за крайния потребител. Те изглеждат почти като нормалните реклами, които се появяват в новинарския поток, но когато натиснете върху тях, бързо се зарежда цялостното преживяване. Можете да се върнете в новинарския си поток чрез кликане на „Х” в горния ляв ъгъл.

Американският технологичен гигант твърди, че потребителите, сред които е изпробван новият продукти, са реагирали положително на рекламите досега. Те са прекарвали средно по 31 секунди на една реклама и над 70 секунди при най-доброто рекламно съдържание. Като цяло 53 на сто от потребителите са изгледали повече от половината Canvas реклами.

Самите интерактивни реклами са и лесни за изработване. Те са създадени чрез уеб интерфейс с преглед на живо в реално време и не са необходими никакви умения по писане на кодове или дизайн. Добре е да се отбележи, че рекламите работят само на Android и iOS.

Заинтересованите рекламодатели могат да пробват нововъведението на canvas.facebook.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *