Рекорден банков обир в Русия

В Тулска област на Русия, на магистрала Дон, е извършен един от най-големите обири на последното десетилетие в страната.
Престъпници, нападнали кола на търговска банка и заплашвайки с оръжие водача и касиера, са задигнали повече от 43 милиона рубли. По данни на пресслужбата на управлението за вътрешните работи престъпниците са се движели с руски коли „Жигули“ и „Собол“. Името на банката не се съобщава, но според осведомени източници става въпрос за Първа процесингова банка. Нападателите са били седем, като двама от тях са били с униформи на инспектори от руската „Пътна полиция”.
В шест области на Централния федерален окръг на Русия се провежда мащабна операция за залавяне на престъпниците. По количеството откраднатите пари обирът е съпоставим с този на Читинското отделение на Байкалската спестовна банка на Руската федерация през май 2007 г., определен като най-големия за десетилетието. Тогава престъпниците убиха двамата пазачи и задигнаха от хранилището и банкоматите повече от 38 милиона рубли, десет слитъка злато и седем слитъка сребро.

Източник: Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *