Рекордни приходи в САЩ от новия филм за Джеймс Бонд

Поредната серия от поредицата за Джеймс Бондс-„Спектър на утехата“ с Даниел Крейг в главната роля, събра 70.4 млн. долара приходи в премиерния си уикенд в САЩ, което е почти с 30 млн. долара повече от „Казино Роял“ излязъл през 2006 г., информира CNBC.
Това също е и рекорд за премиерен уикенд на филм от поредицата за Джеймс Бонд. Досегашното върхово постижение принадлежеше на „Не умирай днес“ от 2002 г., който събра 47 млн. долара в дебютния си уикенд.
Около 8.1 млн. билети за „Не умирай днес“ са били продадени в дебютния му уикенд отвъд океана, в сравнение с 9.8 млн. билета за „Спектър на утехата“. Най-новият филм за Агент 007 е имал средно по 20 400 долара приходи в 3 451 кина през уикенда.
Световната премиера на „Спектър на утехата“ беше две седмици преди дебюта му в САЩ, а приходите на филма по целия свят досега възлизат на 322 млн. долара.
Новият филм от поредицата за Джеймс Бонд даде тласък на приходите на Холивуд, който върви към Деня на благодарността в края на ноември – един от най-натоварените уикенди в киносалоните в САЩ. Дванадесетте най-гледани филма в САЩ се събрали 142.9 млн. долара през този уикенд, което представлява ръст от 54% в сравнение с година по-рано, когато Беулф оглавяваше бокс офис класацията с приходи от 27.5 млн. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *