Рекорд: Доларът удари 55 рубли в Русия!

Валутната търговия в Русия продължава да чупи рекорди по обезценяване на рублата. Днес на Московската валутна борса доларът достигна стойност от 54.90 рубли, въпрос на часове е да прехвърли и границата от 55 рубли, коментираха експерти.Еврото също постави рекорд спрямо рублата. Към 11 часа московско време едно евро се разменяше за 67.90 рубли или с повече от две рубли повече от вчера. Според експерти от водещи руски банки при подобна ситуация започва валутна интервенция от страна на централната банка на Русия.

По различни оценки вчера например институцията е наляла на пазара между 500 и 1.2 милиарда долара. Само за октомври похарчените за тази цел средства възлизат на близо 30 милиарда долара.

Днес се повтори същият сценарий, макар че няма официално съобщение за освободени валутни средства от централната банка. Факт е обаче, че за два часа след достигането на посочените нови рекордни нива на долара и еврото пазарът бе залят с валута и курсът падна между 1.2 и 2.3 рубли за единица от световните валути. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *