Рено атакува Индия с кола за 4 000 долара

След революцията на KWID Concept, първия концептуален модел на Renault, представен извън Европа (на салона в Ню Делхи Мотор през февруари 2014), френският производител лансира и серийния му наследник в Индия. Моделът ползва новата платформа на Renault-Nissan Alliance и следва следата, оставена от Duster, пише autobild.bg.

Така на ход е KWID, който е стилен, здрав и лесен за употреба. Той се отличава и със стилен външен дизайн, допълнен от модерен и приветлив интериор, оборудван с функции, по-често свързвани с автомобилите от горния сегмент. Стайлингът и конструкцията на типичния SUV са комбинирани с щедро вътрешно пространство с безпрецедентни характеристики за сегмента, а компактната му следа го прави изключително гъвкав.

Задвижването идва от 0.8-литров бензинов мотор, който ще работи заедно с 5-степенна механична скоростна кутия. Renault обещава, че колата ще бъде „екстремно добре позиционирана по отношение на разхода си на гориво“.
Навигационната мултимедийна система Media-Nav е допълнена с голям 7-инчов сензорен дисплей и Bluetooth свързаност.

Французите ще лансират KWID в Индия през втората половина на 2015 с цена между 3 и 4 лакти (300 000 и 400 000 рупии, или около 4242 евро). Нищо чудно по-късно след доказан успех да бъде пуснат и на другите пазари, както преди години се случи с предназначения само за Източна Европа Logan, предлаган у нас под знака на Dacia.

При създаването на автомобила са ползвани ресурси и персонал от Франция, Япония, Корея и Индия, като в последната страна са правени и финалните тестове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *