Рестартирането на Apple

Apple се намира в процес на „рестартиране“, твърди Уолт Мосбърг.

Той е бивш технологичен колумнист в Wall Street Journal, където е работил няколко години. Наскоро обаче стартира новинарската онлайн платформа Re/code заедно с бизнес партньора си Кара Суишър, която също е журналист.

През годините Мосбърг има шанса да опознае добре основателя на Apple Стив Джобс. Критичните думи на Мосбърг имат тенденцията да отекват ясно в Apple. Когато технологичната компания пусна собствената си имейл система MobileMe, Мосбърг реагира остро на продукта, посочвайки, че има „твърде много недостатъци“.

Малко след критиките му, Джобс застава в централата на Apple и се обръща гневно към екипа, стоящ зад MobileMe.

“Вие опетнихте репутацията на Apple”, посочва той. „Трябва да се мразите за това, че позволихте да се случи… Мосбърг, нашият приятел, вече не пише хубави неща за нас“, казва Джобс и след това уволнява мениджъра, който ръководи проекта.

Преди седмица Business Insider се допита отново до Мосбърг, за да разбере какво мисли той за Apple в момента.

“Apple преминава през процес на рестартиране“, категоричен е той, подчертавайки, че това не значи непременно нещо лошо. По думите на журналиста една от причините е смъртта на ключовата за компанията фигура на Джобс.

Само преди месец Мосбърг написа, че е време Apple да пусне нов продукт. Той твърди, че компанията не е била много доволна от текста му. Експертът посочва също, че мисли, че технологичният гигант трябва да разгледа възможността iMessage да започне да работи на Android.

“По мое мнение, решението им е интересно за това дали нещо като FaceTime или iMessage няма да се превърне в нещо по-голямо, ако работи на платформа, достъпна за всички“, посочва Мосбърг.

В заключение той смята, че може да се наложи Apple да преосмисли ролята на iCloud.

“Apple трябва да стане по-добра в облака“, коментира журналистът, припомняйки, че именно в тази посока е гледал и Стив Джобс. Компанията твърди, че не иска да създаде нещо толкова голямо, колкото Dropbox, но според Мосбърг тя ще трябва да промени това свое решение, защото потребителите търсят точно такива услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *