Рецесия: Шейховете прехвърлят инвестициите си от американски акции към крипто валути?

Последните месеци ясно демонстрират растящата възможност за глобален икономически спад, който се характеризира с падането на щатския долар и последиците, пред които стоят големите банки.

Royal Group, базирана в ОАЕ, премести портфейла си към краткосрочни американски държавни ценни книжа, след кратките позиции в американски акции. Мотивът за този ход е опасението от предстоящия глобален икономически спад. Съветникът по националната сигурност на ОАЕ, шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, прояви личен интерес към проучването на криптовалутите и суровините от страна на Royal Group, но конкретни подробности за инвестициите им не бяха разкрити.

Святът на инвестициите е все по-нестабилен, поради което все повече инвеститори търсят убежище в нетрадиционни сектори като криптовалутите и суровините, които са показали своята способност да издържат на потенциалните последици от предстоящ световен икономически спад. В същото време, цените на акциите отразяват непрекъснатия финансов колапс на няколко известни банки в САЩ.

Един от най-големите стратегически ходове във връзка със ситуацията може да бъде навлизането на Royal Group на пазарите на криптовалути и суровини. Освен това, те не са единственият субект, който вижда предстоящата глобална икономическа рецесия. Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди по-рано тази година, че колективната рецесия ще засегне приблизително една трета от всички икономики.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *