Решават проблема с лихвоточките догодина

Има много натрупани права на граждани, които не са изплатени от Националния компенсационен жилищен фонд. Това потвърди финансовият министър Владислав Горанов в отговор на питане от депутата Вили Лилков.

Ако се приеме, че това е приоритет за следващата година, тъй като бюджетът за тази беше съставен с опасност от свръхдефицит, то може да се задели значителен ресурс за натрупаните права догодина, предположи министърът.

Народните представители вчера работиха извънредно, като са отделили целия вторник за натрупани въпроси към министри от парламентарния контрол. В момента Националният фонд изплаща на гражданите техните лихвоточки за 2010 г. и 2011 година.

Ние ще се справим с този проблем може би към 2040 г., тъй като около 1000 преписки годишно се решават, а чакат около 50 000 граждани, очерта прогнозно сериозността на проблема депутатът.

Проблемът не е нов, призна министър Горанов. По думите му за 2015 г. разходите по бюджета на фонда са 11 371 000 лв., от които само 241 хиляди са за издръжка на фонда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *