РЗС: Б. Борисов сменя басейна „Спартак“ с басейна „Дианабад“

Случващото се ясно показва, че през последните десет години държавата предимно се е ползвала като средство за разчистване на сметки между доминиращите я в различни периоди групировки, се казва в декларация на ПП РЗС.
Обществото остава с впечатление, че и в момента се води битка между два клана, които управляват България на „разменни начала” през последните четири мандата. Очевидно визията на Бойко Борисов за управлението на страната се изчерпва с желанието му да се разправи с доскорошния си партньор Алексей Петров, като замени ролята и значението на басейн „Спартак” с този на басейн „Дианабад” . РЗС приветства борбата срещу организираната престъпност, но само ако има гаранции, че тя не е за разчистване на лични сметки. По този повод от партията на Яне Янев задават няколко въпроса: Бойко Борисов и Алексей Петров имали ли са общ бизнес и обща фирма? Бойко Борисов търсел ли е съдействието на Петров докато той бе фактор в ДАНС и по какви въпроси? Има ли разработки в ДАНС касаещи високопоставени политици от ГЕРБ?Притежава ли Алексей Петров факти и данни (неизвестни за обществеността до момента) за миналото на Бойко Борисов? Петров и Борисов били ли са колеги и по линия на ДС и спецслужбите?
Посттоталитарният политико-икономически модел, доминиран от корупцията и организираната престъпност, дава поредно доказателство за окончателното си изчерпване, подчертават от РЗС. Хлябът обаче няма как да бъде заместен само от пошли зрелища на саморазправа между групировките на прехода. А управленската немощ се проявява в неспособност за справяне с основните ежедневни проблеми – и в бягство от говоренето за тях. „Специализираните полицейски операции” посред нощ изглеждат много по-героично и създават по-ярка представа за управленска решителност, отколкото която и да било „антикризисна” програма – особено ден след като големите синдикати категорично са я отхвърлили, считат от РЗС. Управленската немощ се изразява в нападки към съда, който „пуска” „хванатите” в поредната смела операция. Докато разиграват поредния сапунен сериал на битката между добрите и лошите ченгета, управляващите ни милиционери пропускат да забележат пълния колапс на здравеопазването, провала на пенсионната система, стремително растящата безработица и тоталния срив на доходите. Скоро данъчната ни система няма да е в състояние да акумулира средства дори за заплатите на режисьорите и сценаристите в правителството на актьора Бойко Борисов. Страната ни повече няма нужда от фарсовото управление на ГЕРБ, подчертават в техен стил от РЗС. Нуждаем се от коренна структурна и правна реформа на правораздавателната и партийно-политическата система и от рестарт на държавните институции, след прочистването им от мафиотите на Сакскобургготски, Станишев, Доган и Борисов. Всичко това може да бъде постигнато единствено чрез избори за Велико народно събрание и приемане на нова Конституцията, заключава декларацията.

klassa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *