РЗС: Политиката ни се развива в ченгеджийски терор

РЗС смята, че Марио Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към парламентарната група на партията.
Това се посочва в съобщение на пресцентъра на партия „Ред, законност и праведливост“ по повод заявлението на Тагарински за напускане на ПГ, предадеБТА.
Марио Тагарински не е предупредил или обяснил на колегите си от РЗС мотивите за това решение и не отговаря на мобилните си телефони, се посочва в съобщението.
Това поведение, както и времето на напускане, странно съвпада с момента, в който парламентарната група на РЗС влезе в спор с управляващата партия, посочват от РЗС.
„Тази сутрин вътрешният министър и председател на ГЕРБЦветан Цветановв стил Антон Югов след 9 септември 1944 г. пророкува намаляването на парламентарната група на РЗС и няколко часа по-късно го осъществи“, пише в съобщението. Такива действия още веднъж потвърждават нашата теза, че политическият живот в България се развива в условията на ченгеджийски терор, натиск върху отделни хора и цели партии – методите на бившата ДС са живи и в действие, допълват от РЗС.
Подкрепата на „Атака“ остава категорична и последователна, и разпадането на ПГ на РЗС няма да се отрази на парламентарното мнозинство, коментира пред БТА лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той отбеляза, че с новия правилник за работата на Народното събрание няма възможност за преустройване на парламентарното пространство и увеличаване на едни или други групи. Правилата на този парламент не позволяват независими депутати да се присъединяват към други парламентарни групи.
Депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев коментира, че напускането на ПГ на РЗС от Марио Тагарински си е работа на РЗС и Яне Янев, но е поредното доказателство, че всеки, който се опитва да покаже отношение, различно от това на управляващите, бива наказван. Без да симпатизирам на Яне Янев, показателен е фактът, че в момента, в който се възпротиви на Бойко Борисов, се намери начин да бъде укротен, коментира Кутев.
Конфликтното поведение на Яне Янев дава като логичен резултат разпадането на ПГ на РЗС, заяви депутатът от ДПС Четин Казак. Според него, поведението на Янев не е конструктивно и обединяващо, и вероятно това има връзка с разпадането на групата. „Атака“ се очерта като най-лоялният и най-истинският партньор на ГЕРБ, така че разпадането на ПГ на РЗС, поне засега, няма да повлияе върху стабилността на управляващата партия, посочи Четин Казак.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *