РЗС: Фирми от „Лев корпорация“ са финансирали ГЕРБ

Фирми от кръга на „Лев корпорация“ са финансирали ГЕРБ, заяви депутатът Емил Василев от партия „Ред, законност и справедливост“, според когото доказателства за това има бившият служител на корпорацията Асен Урманов. „Лев корпорация“ е свързвана с Алексей Петров.

„През 2005 година господин Асенов стана шеф в предизборния щаб на ГЕРБ в София като е отговарял като координатор за столичните райони „Люлин“ и „Кремиковци“. В тази връзка той разполага с необходимите документи, които доказват, че фирми от кръга на „Лев корпорация“ са осъществявали дарения на политическа партия ГЕРБ и от страна на ГЕРБ носят подписа на настоящия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов,“ заяви Василев.
Асен Урманов е бил и председател на съвета по екология към Столична община. Според РЗС той е бил заплашван, за да свидетелства срещу Алексей Петров по делото „Октопод“, а синът му е бил пребит в дискотека в Златна панега преди дни. Урманов е в чужбина и би се върнал в България, за да представи своите доказателства, ако държавата гарантира сигурността му, казаха още от РЗС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *