РЗС: Цветанов се уплаши от Василев и му прати МВР

На 04.07.2011 г. двама служители на МВР са посетили партийната централа на РЗС в София и поискали да разпитат народния представител Емил Василев във връзка с негово политическо изказване на среща със симпатизанти в Перник. Това се казва в съобщение на пресцентъра на РЗС.
 От РЗС припомнят, че тогава Емил Василев е цитирал класика на българската литература Николай Хайтов, който приживе се беше заканил да влезе с пищов в парламента и да избие депутатите. Разбира се, Хайтов бе казал това от позиция на мъдрец и мислител, който си е извоювал моралното право да назовава директно кривиците на обществото. Още от съобщението:
РЗС многократно е застъпвала принципното становище, че сегашните 240 депутати в парламента с по 5 хиляди лева заплата и персонален мерцедес са прекалено много и следва чрез нова Конституция бройката им да бъде намалена до 100.

Очевидно Цветан Цветанов, който едва ли е чел някога Хайтов, а Конституция е за него просто чужда дума, възприел речта на народния представител Емил Василев в Перник буквално – че възнамерява физически да намалим бройката на хрантутниците в парламента. Препоръчваме на Цветанов да прочете Хайтов и да попита юристи за смисъла и съдържанието на думата Конституция, след което да спре да ползва МВР като отряд за политически шантаж над опонентите на ГЕРБ.
Вътрешният министър създаде поредния виц за МВР и постави подчинените си в неловка ситуация да разпитват депутат от опозицията заради политическите му разбирания. Като изключим смехотворния характер на тези действия, в същността си те са крайно опасни, защото представляват акция срещу политическите убеждения на гражданите и са пряка заплаха за демокрацията и свободата.
Затова припомняме на Цветан Цветанов, че от 21 години България не е тоталитарна държава и преследването на опоненти заради политическите им възгледи е абсолютно недопустимо. Но ако държи, нека лично да разпитва Емил Василев, той ще го очаква днес в 9.00 часа в Софийски районен съд, където ще се гледа делото на Яне Янев срещу подсъдимия Цветанов за клевета.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *