Рокада на шефове в Международен панаир Пловдив

От: Ангелина Христозова

Йордан Радев бе освободен от поста изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив ЕАД днес. Неговото място заема икономическия директор на ЦУМ Веселина Пищялова.

Радев е отстранен от поста от бизнесмена Георги Гергов. От 21 декември миналата година панаирът бе с двама директори – Гергов и Радев. Това стана след одобреното от Министерството на икономиката и енергетиката преструктуриране на националния изложбен център. Смесеното дружество Пълдин туринвест взе почти 34 на сто от капитала на панаира. В дружеството община Пловдив държи 75 на сто от капитала, а Георги Гергов – 25. Пълдин туринвест придоби дял от панаирното градче след апортирането на семейния пловдивски хотел „Санкт Петербург“ към активите на панаира.

Георги Гергов обясни рокадата с това, че има нужда от гръб в делата при управлението на панаира. Йордан Радев пък коментира, че тази смяна е нормална – той е назначен като държавен служител, а след преструктурирането в панаира има публично-частно партньорство. Той подчерта, че оставя едно печелившо и подредено дружество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *