Рон Барон: Акциите ще поскъпнат двойно през следващото десетилетие

Акциите вероятно ще поскъпнат двойно спрямо сегашните нива на цените им през следващите 10 години, прогнозира милиардерът инвеститор Рон Барон пред CNBC.

Според него акциите се представят зле през последните 15 години, просто защото цените им са били прекалено високи през 1999 г. Барон посочи, че условията в момента ще помогнат на бизнеса да се разрасне.

„В момента ситуацията е много добра. Лихвите са ниски, цените на енергията са ниски, жилищният сектор се подобрява, автомобилният също, всичко се представя по-добре“, отчете той. Наблюдаваният в последно време спад на цените на петрола пък е силно стимулиращ, като ефектът от него за американците се равнява на съкращаване на данъците в САЩ с 23%, изчислява инвеститорът.

Той е на мнение, че по-малко бизнеси, отколкото хората си мислят, ще оцелеят. Барон посочи Eastman Kodak като пример за компания, изобретила нова технология – дигиталната фотография, но неуспяла да се възползва от нея. В момента някогашният гигант се занимава с бизнес услуги и обработка на изображения.

Най-важното при избирането на печеливша компания в дългосрочен план първо е откриването на предимството на компанията сред конкуренцията и разбирането защо отаналите компании не могат да правят това, което тя умее, посочва Барон. Последният компонент пък е ръководство, което да има способността да се адаптира с времето.

„Когато хората инвестират, те трябва да се уверят, че тези, които управляват даден бизнес, са достатъчно гъвкави и иновативни, за да могат да вършат нещата по различен начин и да се възползват от възможностите, които се откриват“, отбелязва Барон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *