Румен Овчаров: Дискусията по антикризисните мерки се води на седянки

София /КРОСС/ Правителството не отчита сериозността на положението. Фактически за първите два месеца на 2010 правителството на Борисов харчи от фискалния резерв. Това посочи Румен Овчаров – депутат от Коалиция за България и бивш министър на икономиката и енергетиката в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия. Той каза още, че негови колеги са опитали да намерят в сайта на правителството антикризисните мерки, но не са ги открили публикувани.
„Всички искат да видят как страната ще излезе от това положение и вече месеци се дискутират тези мерки с работодатели и синдикати, което е омръзнало на гражданите и се превърнало в седянки”, коментира още бившият министър на икономиката. Овчаров няколко пъти подчерта, че вече повече от месец и половина се обсъждат антикризисните мерки, а не влизат в НС и фактически нищо не се прави.

Той направи и кратък коментар за вчерашната акция на ДАНС в едно от ЕРП-тата, това на ЕВН. „В сфера, в която има монополи, тя трябва да бъде проверявана, но малко много дойде ДАНС да нахлуват пред очите на гражданите в офисите на ЕВН“, посочи Овчаров. Тези дружества трябва да бъдат проверявани от ДКЕВР, което и нейна работа. Но не е работа на ДАНС да нахлуват в клиентски центрове, където гражданите си плащат сметките, допълни бившият министър на икономиката и енергетиката. Според него, това може да създаде и международен проблем, защото Германия ще застане зад ЕОН, Австрия зад ЕВН и Чехия зад ЧЕЗ. С тези неща трябва по-внимателно – преди по-малко от две седмици „започнахме“ да ги приватизираме, сега ги обявихме за престъпници и с нахлуването на ДАНС в офиси на ЕВН и с протеста във Варна срещу ЕОН, коментира Овчаров. Друг е въпросът дали тези проверки, правени досега са били достатъчно задълбочени, заключи депутатът от Коалиция за България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *